Sarı Cüce Chiclid (Apistogramma Borellii)







Ortak İsim
Sarı Cüce Cichlid
Bilimsel Adı
Apistogramma Borellii
Dağıtım
Güney Amerika,Amozon Nehri
Beslenme
Etobur
Mizaç
Barışçıl-Bölgeci
Bakım
    Bakımı zordur.Protein içerikli Pul yemlerle beslenme yapılmalıdır.Ancak uygun rengi yakalayabilmesi ve daha sağlıklı olması için canlı gıdalarla da   beslenme yapılabilir.
Nitrata karşı çok dayanıksız bir balıktır.Su değişimleri düzenli olarak, dinlenmiş su eklenerek yapılmalıdır.Sarı cüce cichlid yumuşak suyu sever.
Akvaryumlarda orta-alt yüzücüdür.Küçük mağaralar ve bol bitkilerle akvaryum dekoru sağlanmalıdır.Bol bitkili akvaryum tabanına, bitki kenar ve ortalarına,  düz ve yassı kayalar koyulmalıdır.
PH
6.0-6.8
Sıcaklık
23C - 26C
Maksimum   Boy
7 cm
Cinsiyet
Erkeklerde sırt ve anal yüzgeçler büyük ve daha renkli ve parlaktır.
Üretim
Üretim akvaryumunda 26C'den daha yüksek bir sıcaklık kullanılmalı, ph, 6.0-6.2 aralığına sabitlenmelidir.1 erkeğe 3-4 dişi oranında yetiştiriciliği yapılmalıdır.
 Alt yumurtlayıcıdır.Yumurtalarını, kayalardan oluşturulacak mağaralara  bırakır.Anne balık yumurta ve yavrularını korur.Ancak yumurtaların sağlık olma olasılığı çok azdır.Yavrular daphina ile bakılmalıdır.
Varyansları

Ana renkler
Altın, Mavi, Sarı



Common Names:
Umbrella Cichlid
Yellow Dwarf Cichlid

Synonyms:
Heterogramma borellii

Family:
Cichlidae

Category:
Cichlids

Distribution:
America - South; Amazon River, South America.

Main Ecosystem:
River; River

Temperament:
Territorial; Peaceful, but territorial.

Diet:
Carnivore; Carnivore

Care:
Feed with mainly live foods for best health and colour. Flakes can be used. Dense vegetation is needed around the edges and a few large, flat rocks in the middle. Hiding places made into caves and hollows are recommended. <i>Apistogramma borellii</i> is sensitive to nitrates so frequent water changes with a good water conditioner is needed.

pH:
6 - 6.8




Temperature:
23°C - 26°C



73°F - 79°F

Hardness:
5 dH - 20 dH




Potential Size:
Male: 7cm (2.8")
Female: 7cm (2.8")

Water Region:
Middle, Bottom; Middle-Bottom

Activity:
Diurnal; Diurnal

Gender:
The male has brighter colours and is larger with pointed dorsal and anal fins. Be careful though; some males exhibit female colouring to avoid territorial disputes with other males.

Breeding:
Use an acidic pH (6.0-6.2) and a higher temperature of up to 28°C. The eggs are laid on the roof of a cave or an upturned pot. The female carefully guards the fry but sometimes lacks security with the eggs. Use a ratio of one male to three or four females.

Variants:


Comments:
Can be senisitve to some medications.

Main Colours:
Gold, Blue, Yellow

Markings:
Not Specified

Mouth:
Normal

Tail:
Convex

0 yorum:

Yorum Gönder