Ryukin Japon Balığı







Ortak İsim
Ryukin Japon Balığı
Bilimsel Adı
Carassius Auratus
Dağıtım
Asya
Beslenme
Omnivor(Etçil/Otçul)
Açıklama
Fantail Japon balığının, Japonya'da üretilmiş versiyonudur.Ruyuku Adalarında üretimi yapıldığı için, bu adla anıldığı tahmin edilmektedir.Kırmızı beyaz renk yelpazesine sahip bu balıkların, Fantail Japon balıklarından ayrılan en büyük özelliği ise, sırtındaki kamburluktur.Yeni başlayanlar için, mükemmel bir seçimdir.
Mizaç
Barışçıl.
Bakım
Yaprak yemler veya pond yemler ezilerek verilmelidir.Çok yemleme bağırsaklarda patlamaya neden olur ve balığı öldürür.Yemlemeye ek olarak sebze diyeti ve kurutulmuş canlı yemler japon balığı için lezzet kaynağıdır.Yavru balıklar salamura karides ile beslenebilir.Alacağınız balık sayısına ve balıklarınızın büyüklüğüne göre ne kadar yem atacağınızı akvaryumcunuza danışmanızda fayda vardır.
Her ne kadar oksijen olmadan yaşayabilir densede, suyun sağlığı açısından bu balığın oksijeni uygun şekilde verilen akvaryumlarda bakılmasında fayda vardır.Filtresyonu iyi bir tank ve sürekli su değişikliği gerekir.Daha az sıcaklıkta yaşayabilir.Çoğunlukla ısıtıcı önerilmez ama ani ısı değişikliklerine hassa bir balık olduğundan, akvaryumunuzda ısıtıcı kullanmanız gerekir.Beyaz benek ve mantar hastalığına dikkat.
Japon Balıklarının, Türkiye'de cam fanus içerisinde bakılması yaygındır.Ancak oksijen yetersizliği, nitrat zehirlenmesi nedeniyle cam fanus içerisinde bakılan bu balıklar zarar görmekte, bu yüzden de ölmektedirler.Bu yüzden bir çok ülkede cam fanus içerisinde satışı yasaklanmıştır.
PH
6.5-7.5
Sıcaklık
15C - 30C
Maksimum Boy
15 cm
Cinsiyet
Erkeklerin göğüs yüzgeci ve solungaç kapakları üzerince beyaz renkli darbeler vardır.Erkekler daha uzun, dişiler ise daha yuvarlak vücutludur.Genelde erkekler akvaryum içerisinde, dişileri  sürekli takip edebilirler.
Üretim
Yumurtalarını yayarak ürerler.Canlı gıdalar ve yüksek protein diyetiyle üreme daha kolay sağlanır.Sıcaklık üreme için arttırılmalıdır.Yumurtladıktan sonra ebeveynler mutlaka tanktan çıkarılmalıdır.Anaç balıklar yumurtaları yerler.Bu yüzden yumurtaların yenmemesi içi genelde akvaryum tabanına yakın ağlar çekilir.Ağların altına düşen yumurtalara anne ve baba balıklar ulaşamaz.
Varyansları

Ana Renkler

0 yorum:

Yorum Gönder