Kırmızı Rainbow (Glossolepis İncisus)









Ortak İsim
Kırmızı Rainbow
Bilimsel Adı
Glossolepis İncisus
Dağıtım
Asya
Beslenme
Omnivor(Etçil ve Otçul)
Mizaç
Barışçı
Bakım
Her türlü ticari yem ve renk vermesi açısından protein bazlı yemlerle beslenmelidir.Ek beslenme olarak, dondurulmuş kan kurdu ve salamura karides takviye yapılabilir.Su koşullarına çok özen gösterilmeli, en az 6'şarlı gruplar halinde bakılmalıdır.Akvaryuma sağlam köklü canlı bitkiler ve kütük konulmalıdır.
PH
7.0-8.0
Sıcaklık
22C - 27C
Maksimum   Boy
12 cm
Cinsiyet
Erkekler kırmızı renklidir.Dişilerde ise, vücut kahverengi, yüzgeçler ise gri   renklidir.Sırt yüzgeci önünde, bir uzun sırt yüzgeç daha vardır.
Üretim
Üretimi zor değildir.Yumurta yayarak ürerler.Üreme tankında ince yapraklı bitkiler kullanılmalı, akvaryum ısısı 24-27 C olmalıdır.Çiftleşecek olan balıklar canlı gıdalar ile beslenerek, üretime teşvik edilmelidir.Ancak yavruların büyütülmesi ve yaşatılmasında zorluklar çekilmektedir.Uygun su parametreleri sağlanmalı ve kısmi su değişiklikleri sık sık yapılmalıdır.Yavrular artemia ile beslenebilir.
Varyansları

Ana renkler
Kırmızı


Common Names:
Irian Jaya Rainbowfish
Red Rainbowfish
Salmon Red Rainbowfish

Synonyms:


Family:
Melanotaeniidae

Category:
Rainbowfish

Distribution:
Asia; New Guinea; endemic to Lake Sentani in Irian Jaya, Indonesia.

Main Ecosystem:
Lake; Lake

Temperament:
Schooling; The tank should be well-planted with open swimming areas. An active, schooling fish suggested for a community tank. Keep in groups of at least five fish, single fish do poorly. Combine with peaceful, small to large companions.

Diet:
Ominvore; Ominvore

Care:
Live; insect larvae, crustaceans, worms, insects; flakes; frozen; bloodwooms, shrimp This fish is somewhat sensitive to water conditions.

pH:
7 - 8




Temperature:
22°C - 27°C



72°F - 81°F

Hardness:
9 dH - 19 dH




Potential Size:
Male: 12cm (4.7")
Female: 12cm (4.7")

Water Region:
Middle, Surface; Middle-Surface

Activity:
Diurnal; Diurnal

Gender:
Males are bright red to copper in color, occasionally have silver upperparts. The fins are also red. Females are silver to yellow-brown in color. 

Breeding:
Furnish the tank with Java Moss and fine-leaved plants. Place only the pair in the tank and raise the temperature to 75-81°F (24-27°C). A small number of eggs is laid daily for several months. The clear eggs adhere to plants with thin threads. These hatch after seven to eight days and are ignored by the parents. The young first feed on roftiers, but later can be given egg yolk and Artemia nauplii. The young require small, frequent water changes.

Variants:


Comments:
Do well with other rainbows.

Main Colours:
Red

Markings:
No Markings

Mouth:
Normal

Tail:
Forked

0 yorum:

Yorum Gönder